فهرست مطالب

نشریه مدیریت و کارآفرینی در ورزش
سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اثر رهبری کوانتومی و خودکارآمدی شغلی بر تعالی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان
    معصومه کلاته سیفری*، وحید مرادی، سعید تابش صفحات 1-16

    هدف از مقاله حاضر تعیین ارتباط رهبری کوانتومی و خودکارآمدی شغلی با تعالی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان است. جامعه آماری این پژوهش از کارشناسان وزارت ورزش و جوانان تشکیل شد. در این پژوهش برای سنجش متغیرهای تحقیق از ابزار پرسشنامه استفاده شد. از آنجا که برای سنجش رهبری کوانتومی پرسشنامه استانداردی یافت نشد، پرسشنامه محقق ساخته ای در نظر گرفته شد .روایی صوری و محتوایی توسط گروه از اساتد صاحب نظر دانشگاهی تایید شد و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ مقدار پایایی برای این پرسشنامه 8/. محاسبه گردید. برای متغیر خودکارآمدی شغلی، پرسشنامه استاندارد ریگز و نایت (1994) و برای سنجش تعالی سازمانی نیز براساس مدل EFQM از پرسشنامه استاندارد راشدی منش و همکاران (1394) استفاده شد و براساس مقیاس 5 ارزشی لیکرت مورد بررسی قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که بین خودکارآمدی شغلی و تعالی سازمانی اثر مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین رهبری کوانتومی بر خودکارآمدی شغلی اثر مثبت و معناداری دارد اما رهبری کوانتومی بر تعالی سازمانی اثر ندارد. از این رو پیشنهاد می شود مدیران وزارت ورزش و جوانان با بهره گیری از یافته های این مطالعه، با اجرا و عملیاتی کردن سبک رهبری کوانتومی، مدنظر قرار دادن و افزایش خودکارآمدی کارکنان به بهبود عملکردشان کمک کرده و با تقویت فرهنگ تعالی در بین کارشناسان به پیشرفت ورزش کشور کمک نمایند.

    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، خودکارآمدی شغلی، رهبری کوانتومی، کوانتوم، وزارت ورزش و جوانان
  • تاثیر مدیریت ارتباط با مشتری بر تعهد مشتری و رضایت مشتری باشگاه های بدنسازی استان المثنی عراق
    خدایار مومنی*، فروغ محمدی، وزیرکاظم وزیر الدورین صفحات 17-32

    هدف پژوهش حاضر تاثیر مدیریت ارتباط با مشتری بر تعهد مشتری و رضایت مشتری در باشگاه های سلامت استان المثانی عراق است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و روش انجام توصیفی و از نوع همبستگی است که بصورت پیمایشی انجام گردید. جامعه این تحقیق شامل مشتریان زن و مرد مراجعه کنندگان به باشگاه های بدنسازی استان المثنی با سابقه ورزشی از یکسال تشکیل داده اند که بر اساس آمار اخذ شده از سوی باشگاه تعداد آنها برابر با 220 نفر می باشد.نمونه آماری بر اساس فرمول مورگان برابر با 240 نفر می باشد که نرخ بازگشت پرسشنامه 100 عدد بود.روش نمونه گیری بصورت تصادفی در دسترس بود. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مدیریت ارتباط با مشتری (علوی شاد، 1389)، پرسشنامه تعهد مشتری لی و کانینگهام (2001) و پرسشنامه رضایتمندی مشتری (صنوبری، 1390) می باشد. ضریب آلفای پرسشنامه مدیریت ارتباط با مشتری 88/0 ، تعهد مشتری 83/0 و رضایتمندی مشتری 90/0 گزارش شد که در کلیه موارد ضرایب بالاتر از 7/0 می باشد. در این پژوهش از آمار توصیفی برای جمع بندی و توصیف داده ها و از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، ضریب رگرسیون چندگانه و سایر آمار استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. برای انجام تست های فوق از نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد. نتایج نشان می دهد که ضریب تاثیر مدیریت ارتباط با مشتری بر تعهد مشتری معنادار است. یعنی CRM تاثیر معناداری بر تعهد مشتری دارد (r=0.441). علاوه بر این، نتایج نشان می دهد که CRM تاثیر معناداری بر عوامل رضایت مشتری دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری، تعهد مشتری، رضایت مشتری، باشگاه های بدنسازی، استان المثنی عراق
  • شناسایی عوامل فردی موثر بر شکل گیری برند شخصی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال
    حکیمه اکبری*، مرتضی دوستی، سید محمدحسین رضوی صفحات 33-48

    هدف این پژوهش شناسایی عوامل فردی موثر بر شکل گیری برند شخصی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال بود. پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی بوده و ازنظر ماهیت جزو پژوهش های اکتشافی تحلیلی می باشد. روش اجرای این پژوهش به صورت کیفی و بر اساس راهبرد داده بنیاد با رویکرد گلیزر است. جمع آوری داده ها، میدانی با استفاده از مطالعه پیشینه و مصاحبه با افراد خبره انجام شد. جامعه آماری را کلیه خبرگان مرتبط با برند سازی شخصی ورزشکاران حرفه ای بسکتبال در کشور ایران تشکیل دادند که شامل خبرگان مدیریت ورزشی، داوران، ورزشکاران حرفه ای و مربیان رشته بسکتبال و محققان حوزه برند شخصی و اصحاب رسانه بودند. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری غیر تصادفی، هدفمند و در دسترس استفاده شد که تا دست یابی به اشباع نظری به طول انجامید. 17 مصاحبه نیمه ساختاریافته با افراد خبره انجام شد. یافته ها نشان داد عوامل فردی موثر بر شکل گیری برند شخصی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال در گروه پنج مقوله «شخصیت»، «رفتار»، «ظاهر»، «دانش» و «مهارت» است. بازیکن برای توسعه برند شخصی باید تللاش کند در ارتقا شخصیت خود تلاش کرده، سبک زندگی خاص و سالم داشته باشد. هنجارهای اجتماعی را رعایت کرده و تابع قوانین کشور باشد. به تیپ ظاهری خود اهمیت داده و شیک پوش باشد. زبان بدن را بیاموزد و به درستی از آن استفاده نماید.

    کلیدواژگان: برند شخصی، لیگ برتر، بسکتبال، لیگ برتر بسکتبال، داده بنیاد رویکرد گلیزر
  • شناسایی راهکارهای توسعه فرصت های کارآفرینی ورزشی در سه سطح کلان، میانی و خرد
    تقی عاشوری*، مرتضی دوستی، سید محمدحسین رضوی، ابوالحسن حسینی صفحات 49-73

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و تبیین راهکارهای توسعه فرصت های کارآفرینی ورزشی در سطوح کلان، میانی و خرد است. روش پژوهش از نظر راهبرد آمیخته با طرح اکتشافی-متوالی و هدف کاربردی- توسعه ای می باشد که با مصاحبه های نیمه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع نظری و اجماع در بخش کیفی: 40 نفر از خبرگان دانشگاهی، کارآفرینان و مدیران سازمان های ورزشی با نمونه گیری هدفمند نظری مشارکت داشتند. در بخش کمی: با نمونه گیری تصادفی 164 نفر از کارآفرینان ورزشی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی مدیریت ورزشی، انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه های نیمه ساختاریافته و پرسشنامه ی محقق ساخته در مقیاس 5 ارزشی لیکرت جهت تعیین اهمیت مقوله ها و برازش مدل بود. تجزیه و تحلیل داده ها به روش حداقل مربعات جزئی با نرم افزار آماری اسمارت پی ال اس انجام شد. یافته ها نشان داد مدل مذکور در 3 سطح کلان: با 5 مقوله (اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی)، میانی با 8 مقوله (موقعیتی و منطقه ای، فضای کسب و کار، رقابتی، رسانه، آموزشی، حمایت، مدیریت و زیرساخت فناورانه) و خرد با3 مقوله (فردی، بین فردی و رفتاری-روانشناختی) شناسایی و رابطه ی بین سازه ها با مقوله ها مذکور مثبت و معنی دار (58/2 ≤ T) و برازش مدل پژوهشی (616/0= GOF) قوی ارزیابی شد. بنابراین با توجه به نتایج، ظهور هر پدیده ی نو در جامعه و تغییراتی که می تواند در ساختار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایجاد کند، نیازمند توجه و بررسی است، چرا که در صورت مواجهه ی بدون برنامه ممکن است جامعه نتواند از مزایای آن استفاده لازم ببرد. بنابراین، فرصت های کارآفرینی و راهکارهای توسعه فرصت آن نیازمند برنامه ریزی و توجه از سوی متولیان امر ورزش و کارآفرینی می باشد.

    کلیدواژگان: راهکارهای توسعه، فرصت های کارآفرینی، کارآفرینی ورزشی، صنعت ورزش، ورزش
  • تاثیر رهبری اخلاقی و تعهد مربیان شنا بر درک موفقیت ورزشی و رضایتمندی ورزشکاران
    یونس شامحمدی، وحید رفیعی ده بیدی، اسحاق نادریان*، مهدی یزدان پناه صفحات 73-92
    هدف

    این پژوهش باهدف بررسی اثر رهبری اخلاقی و تعهد مربیان بر درک موفقیت ورزشی و رضایتمندی ورزشکاران انجام شد.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق مطالعه حاضر از نوع تحقیقات میدانی بود. جامعه آماری کلیه شناگران رقابتی استان فارس بودند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 150 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه رهبری اخلاقی براون و همکاران (2005)، پرسشنامه تعهد مربیان نصیرپاک و رمضانی نژاد (1394)، پرسشنامه درک موفقیت ورزشی رابرتز و ترشر (1998) و پرسشنامه رضایتمندی ورزشکاران مصلحی (1390)، با روایی و پایایی قابل قبول استفاده شد. پس از جمع-آوری داده ها از روش آمار توصیفی و از روش های آمار استنباطی جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار 21spss استفاده شد. نرمال سنجی داده ها با رسم نمودار چولگی تعیین گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که رهبری اخلاقی بر رضایتمندی ورزشکاران (001/0 = p) و تعهد مربیان بر رضایتمندی ورزشکاران (001/0 = p) اثر مثبت و معنی-داری دارند؛ اما رهبری اخلاقی بر درک موفقیت ورزشی (061/0 = p) و تعهد مربیان بر درک موفقیت ورزشی (53/0 = p) اثر معنی داری ندارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پیشنهاد می گردد جلسات آموزشی برای مربیان جهت آشنایی با سبک رهبری اخلاقی برگزار گردد تا از این طریق میزان رضایت ورزشکاران افزایش یابد. مسئولان باشگاه ها جهت موفقیت ورزشکاران به دنبال جذب رهبران اخلاقی و با تعهد باشند. به عنوان مثال مسئولان می توانند در گزینش مربیان خود از ابزارهای اخلاقی که صداقت، میزان توجه به دیگران را می سنجد استفاده کنند.

    کلیدواژگان: سبک رهبری اخلاقی، تعهد مربیان، موفقیت ورزشی، رضایتمندی ورزشکاران، شناگران
  • تحلیل الگوهای ذهنی خبرگان در خصوص مصادیق اقتصادی موثر در توسعه ورزش های انفرادی کشور عراق
    زید کاظم ظاهر الحسانی، جواد غلامیان*، محمد کشتی دار صفحات 93-110

    هدف تحقیق حاضر تحلیل الگوهای ذهنی کارشناسان در خصوص مصادیق اقتصادی موثر در توسعه ورزش های انفرادی کشور عراق است. این پژوهش از منظر هدف در دسته تحقیقات کاربردی و از منظر ماهیت در دسته پژوهش های اکتشافی-توصیفی قرار می گیرد. همچنین به دلیل استفاده از روش های کیفی و کمی در دسته تحقیقات آمیخته می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی خبرگان در حوزه اقتصاد و بازاریابی ورزشی در کشور عراق، اساتید مدیریت ورزشی، مربیان برجسته و ورزشکاران مطرح رشته های انفرادی در کشور عراق بود. 11 مصاحبه با روش نمونه گیری هدفمند و تا اشباع نظری داده ها انجام و پرسشنامه کیو توسط 25 نفر تکمیل و تحلیل ها توسط نرم افزار SPSS انجام شد. در مجموع 56 گزاره به عنوان مصادیق اقتصادی موثر بر توسعه ورزش های انفرادی در کشور عراق شناسایی شد که در نهایت 29 گزاره تائید گردید. طبق آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و چرخش واریماکس در مجموع خبرگان 7 عامل را شناسایی کردند که به ترتیب اولویت شامل حرفه ای گرایان، نتیجه گرایان، خصوصی گرایان، مالی گرایان، حمایت گرایان، مدیریت گرایان و رسانه گرایان بود. به طور کلی باید بیان کرد مصادیق اقتصادی موثر بر توسعه ورزش های انفرادی متاثر از تمامی الگوهای ذهنی شناخته شده است و اگر هر کدام از این الگوها تغییری پیدا کند یا حذف شود، در توسعه ورزش های انفرادی اثر خواهد گذاشت.

    کلیدواژگان: اقتصاد، توسعه، ورزش، ورزش های انفرادی، عراق
  • الگوی جامع کیفیت بخشی آموزش مجازی دروس عملی دانشجویان تربیت بدنی در دوران کرونا
    حمیدرضا قزلسفلو* صفحات 111-126

    هدف از تحقیق حاضر تدوین الگوی عوامل موثر بر کیفیت آموزش مجازی دروس عملی دانشجویان تربیت بدنی در دوران کرونا از دیدگاه دانشجویان تربیت بدنی بود. این پژوهش به صورت آمیخته اکتشافی اجرا گردید. در فاز کیفی پژوهش تعداد 15 نفر از اساتید دانشگاهی به روش نمونه گیری هدفمند در مصاحبات نیمه ساختار یافته مشارکت داشتند. نمونه های آماری فاز کمی شامل 300 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی تربیت بدنی بودند که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه مستخرج از فاز کیفی مشتمل بر متغیرهای عوامل آموزشی، زیرساخت های آموزشی، منابع انسانی متخصص، فرآیندهای یادگیری کارا، ارزیابی اثربخش، فناوری آسان و تعاملات انسانی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، ابتدا روایی سازه و کفایت نمونه برداری با استفاده از آزمون KMO و آزمون کرویت بارتلت (Bartlet test) بررسی گردید و درنهایت از نرم افزار آموس در سطح معناداری(05/0≥ P) استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که عوامل آموزشی، زیرساخت های آموزشی، منابع انسانی متخصص و فناوری از بالاترین ضریب مسیر برخوردار بودند. از اینرو به نهادهای متولی و سیاست گذاران این بخش پیسشنهاد می شود که از طریق برگزاری دوره های آموزش مجازی در کنار استقرار فناوری آسان و توسعه زیرساخت های آموزش زمینه ارتقاء آموزش واحدهای عملی را فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: کیفیت آموزش، دانشجویان تربیت بدنی، کرونا ویروس، زیرساخت های آموزشی، منابع انسانی
  • بررسی علل عدم حمایت اسپانسرها از ورزش دانشگاهی (مطالعه موردی: دانشگاه های شهر تهران)
    مریم منصوری* صفحات 127-141

    حمایت مالی بخش مهمی از برنامه های بازاریابی ورزشی را برای کسب درآمد تشکیل می دهد. پژوهش حاضر به تعیین موانع توسعه ی حمایت های مالی در ورزش دانشگاهی کشور پرداخته است. روش پژوهش حاضر بر حسب اهداف تحقیق توصیفی و پیمایشی و از جنبه روش گردآوری داده ها، میدانی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های شهر تهران (شهید بهشتی، تهران، علامه طباطبایی، الزهرا، خواجه نصیر، خوارزمی، علم وصنعت، تربیت مدرس و امیرکبیر) می باشد که به روش نمونه گیری کل شمار تمامی 57 نفر اعضای جامعه مورد بررسی قرار گرفت. ابزار انجام پژوهش پرسشنامه احسانی (1387) با مقدار پایایی (91/0=∝) می باشد. درنهایت نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که از میان عوامل عدم حمایت اسپانسرها از ورزش دانشگاهی، موانع رسانه با رتبه میانگین 33/4 بیشترین و موانع امکانات با میانگین 82/2، کمترین امتیاز، موانع مدیریت، موانع اقتصادی و موانع سابقه به ترتیب میانگین های 02/4، 14/3 و 96/2 را بدست آورده اند، همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد به ترتیب موانع رسانه، موانع مدیریت، موانع اقتصادی، موانع سابقه و موانع امکانات بیشترین تاثیر را در حمایت مالی از ورزش دانشگاهی را دربر داشتند، لذا به مسئولین ورزش دانشگاهی پیشنهاد می شود در جهت پوشش رسانه ای مسابقات دانشگاهی، با صداوسیما و شبکات تخصصی ورزش هماهنگی های لازم را به وجود آورند، همچنین برای مدیریت رویدادهای ورزشی با برنامه ریزی مدون و همکاری های درون سازمانی و برون سازمانی ملزومات برگزاری هرچه بهتر رویدادها را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: اولویت بندی، حمایت مالی، دانشگاه های شهر تهران، موانع رسانه ای، ورزش دانشگاهی
  • بررسی تاثیر رضایت از خدمات و رضایت از بازی در شکل گیری نیات رفتاری تماشاگران مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی باشگاه های جهان
    امین صابری*، افتخار محمدی صفحات 143-162

    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر رضایت از خدمات و رضایت از مسابقات در شکل گیری نیات رفتاری تماشاگران مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی باشگاه های جهان بود. پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود.جامعه آماری شامل کلیه تماشاگران مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی باشگاه های جهان به میزبانی شهرستان خرمشهر در آذرماه سال 1394 بود که تعداد 275نفر از تماشاگران به عنوان نمونه آماری براساس روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه یوشیدا و جمیز (2010) بود. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ برابر91. = α بود و روایی صوری و محتوایی، پرسشنامه مذکور به تائید 15 نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسید و از تحلیل عاملی تاییدی(CFA) برای تعیین روایی سازه سوالات استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که رضایت از خدمات و رضایت از بازی بر نیات رفتاری تماشاگران موثر و ضریب مسیر به ترتیب برابر با 66/. و 70/. که در سطح P<.05 معنادار بوده است. متغییرهای دسترسی به امکانات با ضریب مسیر 69/. و فضای اماکن با ضریب مسیر 64/. بر رضایت از خدمات موثر و از نظر آماری معنادار بود.براساس یافته های این مطالعه می توان گفت که دسترسی به امکانات و فضای اماکن بیشترین تاثیر را در رضایت از خدمات داشتند که باید بیش از سایر متغییرها، به آنها توجه نمود.

    کلیدواژگان: کیفیت بازی، کیفیت خدمات، رضایت از بازی، نیات رفتاری، خرمشهر
  • تعیین موقعیت راهبردی ورزش جودو بر مبنای تحلیل سوات
    محمدعلی نودهی* صفحات 163-188

    هدف از انجام تحقیق حاضر، تعیین موقعیت راهبردی ورزش جودو بر مبنای تحلیل سوات بود. روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی، بر مبنای هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر نوع مطالعه موردی بود. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و اعضای کمیته های فدراسیون، مسئولین هیات های جودو استان ها، مربیان و ورزشکاران تیم های ملی و کارشناسان جودو، جمعا 107 نفر می باشد. به علت محدود بودن جامعه، از روش نمونه گیری تمام شمار استفاده شد؛ بنابراین تعداد نمونه برابر با جامعه (107 n=) بود. به منظور جمع آوری داده ها، از پرسش نامه ای محقق ساخته استفاده گردید. روایی پرسش نامه با استفاده از نظر 10 نفر از اساتید دکتری مدیریت ورزشی تایید شد. برای تعیین پایایی پرسش نامه ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار آن 81/0 به دست آمد و مورد تایید واقع گردید. برای تحلیل داده های پژوهش از آمار توصیفی (فراوانی ها، درصدها و...) و استنباطی (آزمون فریدمن) استفاده شد. تمامی تجزیه وتحلیل های آماری به کمک نرم افزار Spss20 انجام شد. نتایج نشان داد که ورزش جودو دارای 12 نقطه قوت، 12 نقطه ضعف، 12 فرصت و 10 تهدید می باشد. همچنین، امتیاز عوامل داخلی 42/ 2 و امتیاز عوامل خارجی 35/ 2 به دست آمد. با توجه به اینکه ورزش جودو ایران در محیط داخلی در ناحیه ضعف و در محیط خارجی در ناحیه تهدید قرار دارد؛ بدین معنی که نقاط ضعف از نقاط قوت بیشتر است و تهدیدها از فرصت ها جدی تر است. لذا برای توسعه ورزش جودو در ایران باید از راهبردهای تدافعی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها، تهدیدها، موقعیت راهبردی جودو
  • ارتباط بین بدبینی سازمانی و حسادت سازمانی با رفتار ضد شهروندی در کارکنان اداره کل ورزش و جوانان فارس
    امید صفری*، غلامرضا صفری، سارا پورجانی گدارنارکون صفحات 189-199

    هدف از این تحقیق، تعیین ارتباط بین بدبینی سازمانی و حسادت سازمانی با رفتار ضد شهروندی در کارکنان اداره کل ورزش و جوانان فارس بود. این تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق، تمامی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان فارس به تعداد 114نفر بود، که از این تعداد 90 نفر به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری کل شمار با محقق همکاری کردند.ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های استاندارد بدبینی سازمانی دین و همکاران(1998)، حسادت سازمانی ولی زاده و آذربایجانی(1389) و رفتار ضد شهروندی رحمانی(1392) بود. برای توصیف داده ها از روش های آمار توصیفی و برای تجزیه استنباطی داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین بدبینی سازمانی و حسادت سازمانی با رفتار ضد شهروندی رابطه ی مثبت و معناداری وجود داشت و همچنین بدبینی سازمانی و حسادت سازمانی قابلیت پیش بین معنادار رفتار ضد شهروندی آزمودنی ها را دارد(01/0P ≤).

    کلیدواژگان: بدبینی سازمانی، حسادت سازمانی، رفتار ضد شهروندی، کارکنان، اداره کل ورزش و جوانان فارس
  • تاثیر رهبری استراتژیک بر عملکرد سازمانی با تاکید بر نقش میانجی یادگیری سازمانی (مطالعه موردی: ادارات کل ورزش و جوانان استان های غرب کشور)
    شیرین زردشتیان*، نیلوفر عزیزی چناری صفحات 201-214

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر رهبری استراتژیک بر بهبود عملکرد با تاکید بر نقش میانجی یادگیری سازمانی بود. روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان اداره کل ورزش و امور جوانان سه استان کردستان، کرمانشاه و همدان (250 نفر) تشکیل داده اند. بر اساس جدول کرجسی و مورگان (1970) تعداد نمونه 150 نفر بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد رهبری استراتژیک لیره (2012)، عملکرد سارمانی هرسی و گلداسمیت (2003) و ارزیابی قابلیت یادگیری سازمانی گومز و همکاران (2005) گردآوری شد. برای آزمون فرضیات پژوهش از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با نرم افزار SPSS استفاده شد، در نهایت مدل تحقیق با استفاده از نرم افزار SmartPLS مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد رهبری استراتژیک به صورت مستقیم بر روی عملکرد سازمانی کارکنان و به صورت غیر مستقیم و از طریق یادگیری سازمانی بر روی عملکرد سازمانی در کار کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارد. باتوجه به نتایج حاصل از پژوهش می توان بیان نمود؛ مدیران سازمان های ورزشی می توانند با توجه اساسی به عوامل یادگیری سازمانی و استفاده از سبک رهبری استراتژیک در سازمان، زمینه را جهت افزایش یادگیری سازمانی در کارکنان فراهم کنند و موجبات پیشرفت عملکرد سازمان را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: رهبری استراتژیک، شایستگی، عملکرد سازمانی، یادگیری سازمانی، ادارات کل ورزش و جوانان
|
  • The effect of quantum leadership and job self-efficacy on organizational excellence in Ministry of Sports and Youth
    Masoumeh Kalateh Sifary *, Vahid Moradi, Saeid Tabesh Pages 1-16

    The purpose of this paper is to determine the relationship between quantum leadership and job self-efficacy with organizational excellence in the Ministry of Sports and Youth. The statistical population of this study was experts from the Ministry of Sports and Youth. In this research, a questionnaire was used to measure the variables of the research. Since the standard questionnaire was not found for quantum leadership, a researcher-made questionnaire was considerd . formal and content validity was confirmed by a group of academic professors and using Cronbach's alpha correlation coefficient, the reliability value for this questionnaire was 8/. Was calculated. For self-efficacy variable, Rigs and Knight's standard questionnaire (1994) and for measuring organizational excellence, based on the EFQM model, the standard questionnaire was used by Rashidi Manesh et al. (1394) and based on the Likert scale of 5 values.The findings of the research showed that there is a positive and significant relationship between job self-efficacy and organizational excellence. Quantum leadership also has a positive and significant effect on job self-efficacy, but quantum leadership has no effect on organizational excellenceTherefore, it is suggested that the managers of the Ministry of Sports and Youth, using the findings of this study, by implementing and operating the quantum leadership style, consider and increase the self-efficacy of the staff to improve their performance, and by strengthening the culture of excellence in Between the staff and the experts to contribute to the development of the country's sport.

    Keywords: job self-efficacy, Ministry of Sports, Youth, organizational excellence, Quantum leadership, Quantum
  • The effect of Customer Relationship Management on Customer Commitment and Customer Satisfaction in Fitness Clubs in Al-Muthani Province, Iraq
    Khodayar Momeni *, Forough Mohammadi, Wazir Kadhim Wazir Al- Doreen Pages 17-32

    The purpose of the current research was the effect of customer relationship management on customer commitment and customer satisfaction in fitness clubs in Al Muthani province, Iraq. This research is descriptive and correlational in terms of practical purpose and method, which was conducted as a survey. The population of this research consists of male and female clients who refer to the fitness clubs of Al Muthani province with a sports history of one year, and according to the statistics obtained by the club, their number is equal to 220 people. The statistical sample based on Morgan's formula is equal to There are 240 people, and the return rate of the questionnaire was 100. The random sampling method was available. The data collection tool includes customer relationship management questionnaire (Alavi Shad, 2018), customer commitment questionnaire (Lee and Cunningham, 2001) and customer satisfaction questionnaire (Sanobri, 2019). The alpha coefficient of customer relationship management questionnaire was reported to be 0.88, customer commitment 0.83 and customer satisfaction 0.90, and in all cases the coefficients are higher than 0.7. In this research, descriptive statistics were used to summarize and describe the data, and inferential statistics such as the Kolmogorov-Smirnov test and the multiple regression coefficient were used to analyze the data. SPSS version 24 software was used to perform the mentioned tests. The results showed that the effect coefficient of customer relationship management on customer commitment is significant. That is, customer relationship management has a significant effect on customer commitment (r=0.441).

    Keywords: Customer Relationship Management, Customer commitment, Customer Satisfaction, fitness clubs, Al Muthani province of Iraq
  • Identifying individual factors affecting the formation of the personal brand of the players of the Premier Basketball League
    Hakimeh Akbari *, Morteza Dousti, Seyed Mohmmad Hossein Razavi Pages 33-48

    The purpose of this research was to identify the individual factors influencing the formation of the personal brand of the players of the Premier League of Basketball. The current research is applied in terms of its purpose and is one of the exploratory and analytical researches in terms of its nature. The method of conducting this research is qualitative and based on the data-based strategy with Glazer's approach. Data collection was done in the field using background study and interviews with experts. The statistical population was made up of all experts related to personal branding of professional basketball athletes in Iran, including sports management experts, referees, professional athletes and basketball coaches, researchers in the field of personal branding, and media people.Non-random, purposeful and accessible sampling method was used for sampling, which lasted until theoretical saturation was reached. Theoretical saturation is achieved when the new data from the interview does not provide new theoretical insight for the researcher; 17 semi-structured interviews were conducted with elite people, and from the 14th interview onwards, the information received did not provide new theoretical insight for the researcher; But the interviews continued until the 17th interview to ensure theoretical saturation.

    Keywords: Personal Brand, premier league, Basketball, Premier Basketball League, Glazer Approach Foundation Data
  • Identifying Development Strategies for Sports Entrepreneurship Opportunities at Macro, Middle and Micro Levels
    Taghi Ashouri *, Morteza Dosti, Seyed Mohammad Hossein Razavi, Abolhasan Hosseini Pages 49-73

    The purpose of this study is to identify and explain the development solutions for entrepreneurial opportunities in sports at macro, middle, and micro levels. The research method is exploratory-sequential with an applied-developmental objective, which involved semi-structured interviews to reach theoretical saturation and consensus in the qualitative section: 40 40 academic experts, entrepreneurs and managers of sports organizations through purposive theoretical sampling. In the quantitative section, 164 sports entrepreneurs and postgraduate students in sports management were selected through random sampling. The research tools were semi-structured interviews and a researcher-made questionnaire on a 5-point Likert scale to determine the variables and fit the model. Data analysis was performed using partial least squares with Smart PLS (3) statistical software. The mentioned model was identified at three macro levels: with 5 variables (economic, cultural, social, political, and legal), middle level with 8 variables (locational and regional, business environment, competitive, media, educational, support, management, and technological infrastructure), and micro level with 3 variables (individual, interpersonal, and behavioral-psychological). The relationships between these structures and the mentioned variables were found to be positive and significant (T ≥ 2.58) with a strong fit of the research model (GOF = 0.616). The emergence of any new phenomenon in society and the changes it can create in economic, social, and cultural structures require attention and investigation because without proper planning society may not be able to benefit from its advantages. Therefore, entrepreneurial opportunities and development strategies for those opportunities require planning and attention from those responsible for sports and entrepreneurship.

    Keywords: Development Strategies, Entrepreneurial Opportunities, Sports Entrepreneurship, sport industry, sport
  • The effect of ethical leadership and commitment of swimming coaches on the understanding of sports success and satisfaction of athletes
    Yoones Shamohammadi, Vahid Rafiee, Isaac Naderyan *, Mehdi Yazdanpanah Pages 73-92
    Purpose

    This research was conducted with the aim of investigating the effect of moral leadership and commitment of coaches on the understanding of sports success and satisfaction of athletes.

    Methodology

    The research method of the present study was field research. The statistical population was all the competitive swimmers of Fars province who were selected 150 people using available sampling method. To collect information from Brown et al.'s (2005), Nasirpak and Ramzaninejad's (2014) commitment questionnaire, Roberts & Treasure (1998) sports success perception questionnaire and Moslehi (2013) Athlete Satisfaction Questionnaire were used. After collecting the data, descriptive statistics methods were used to report the results and inferential statistics methods were used to analyze the data by 21spss software.

    Findings

    The findings showed that ethical leadership has a positive and significant effect on athletes' satisfaction (p = 0.001) and coaches' commitment on athletes' satisfaction (p = 0.001); However, moral leadership does not have a significant effect on the perception of sports success (p = 0.061) and the commitment of coaches on the perception of sports success (p = 0.53).

    Conclusion

    According to the results, it is suggested that training sessions be held for coaches to familiarize themselves with the ethical leadership style in order to increase the level of satisfaction of the athletes. The officials of the clubs should seek to attract ethical and committed leaders for the success of athletes.. For example, officials can use ethical tools that measure honesty, attention to others, etc., in selecting their coaches.

    Keywords: ethical leadership style, coaches' commitment, sports success, athlete's satisfaction, swimmers
  • Analysis of the mental patterns of experts regarding the effective economic examples in the development of individual sports of Iraq
    Zaid Kazem Zaher Alhesanee, Javad Gholamian *, Mohammad Kashtidar Pages 93-110

    The purpose of this research is to identify effective economic examples in the development of individual sports in Iraq. From the point of view of the goal, this research is placed in the category of applied research, its nature, is in the category of exploratory-descriptive research, also because of the use of qualitative and quantitative methods, and it is in the category of mixed research. The statistical population of this research included all experts in the field of sports economics and marketing in Iraq, professors of sports management, prominent and prominent athletes of individual disciplines in Iraq. 11 interviews were conducted with the purposeful sampling method and up to the theoretical saturation of the data, and the Q questionnaire was completed by 25 people, and the analyzes were performed by SPSS software. Using interviews and examining the theoretical foundations of the research, a total of 56 propositions were identified as economic examples affecting the development of individual sports in Iraq, and finally 29 propositions were confirmed. According to the exploratory factor analysis test and Varimax rotation, the experts identified 7 factors in total, which include professionalists, consequentialists, privateists, financialists, protectionists, managerialists and mediaists in order of priority. In general, it should be stated that economic examples affecting the development of individual sports are affected by all known mental patterns, and if any of these patterns are changed or removed, it will affect the development of individual sports.

    Keywords: Economics, Development, sport, Individual Sports, Iraq
  • The comprehensive quality model of the virtual education of practical lessons for physical education students in the Corona period
    Hamidreza Ghezelsefloo * Pages 111-126

    The purpose of the current research was to compile a model of factors affecting the quality of virtual education of practical lessons for physical education students in the Corona era from the point of view of physical education students. This research was conducted in a mixed exploratory manner. In the qualitative phase of the research, 15 university professors participated in semi-structured interviews through purposive sampling. Quantitative phase statistical samples included 300 physical education undergraduate students who were selected by random sampling. The research tool was a questionnaire extracted from the qualitative phase, including the variables of educational factors, educational infrastructure, expert human resources, efficient learning processes, effective evaluation, easy technology, and human interactions. In order to analyze the data, first the construct validity and sampling adequacy were checked using the KMO test and the Bartlett sphericity test, and finally the Amos software was used at the significance level (P ≥ 0.05). The research results showed that educational factors, educational infrastructure, expert human resources and technology had the highest path coefficient. Therefore, it is recommended to the institutions in charge and policy makers of this sector to provide the basis for the improvement of the training of practical units by holding virtual training courses along with the establishment of easy technology and the development of training infrastructures.

    Keywords: quality of education, Physical Education Students, corona virus, Educational infrastructure, Human resourse
  • Barriers financial support of college sport (Case Study: University of Tehran)
    Maryam Mansouri * Pages 127-141

    Sponsorship is an important part of sports marketing programs to generate revenue. The current research has determined the obstacles to the development of financial support in university sports in the country. The method of the present research is descriptive and survey research and in terms of the data collection method, it is field. The statistical population of the research includes experts from physical education departments of Tehran universities (Shaheed Beheshti, Tehran, Allameh Tabatabai, Al-Zahra, Khajeh Nasir, Khwarazmi, Alam and Sanat, Tarbiat Modares and Amir Kabir), who were investigated by sampling the total number of 57 community members. took The research tool is Ehsani's questionnaire (2007) with a reliability value (∝=0.91). Finally, the results of the research showed that among the factors of sponsors not supporting university sports, media barriers with an average rating of 4.33 are the highest and facility barriers with an average rating of 2.82 are the lowest points, management barriers, economic barriers, and experience barriers in the order of the averages. obtained 4.02, 3.14 and 2.96, also the results of Friedman's test showed that media barriers, management barriers, economic barriers, history barriers and facility barriers had the greatest impact on financial support of university sports, respectively. Therefore, it is suggested to the officials of university sports to make the necessary arrangements for the media coverage of university competitions, with radio and television and specialized sports networks, and to manage sports events with written planning and intra-organizational and extra-organizational collaborations to provide the best possible events.

    Keywords: Prioritization, financial support, Tehran universities, Media barriers, University sports
  • Investigating the effect of service satisfaction and game satisfaction on the formation of the audience's behavioral intentions in world club wrestling matches
    Amin Saberi *, Eftekhar Mohammadi Pages 143-162

    The purpose of this research was to investigate the effect of service satisfaction and competition satisfaction on the formation of the audience's behavioral intentions of world club championship wrestling matches. The research was descriptive and correlational. The statistical population included all the spectators of the World Club Championship wrestling tournament hosted by Khoramshahr city in December 2014, and 275 spectators were selected as a statistical sample based on a simple random sampling method. The data collection tool included the questionnaire of Yoshida and Jamiz (2010). The reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha method is equal to 91. = α and the form and content validity of the said questionnaire was approved by 15 sports management professors and confirmatory factor analysis (CFA) was used to determine the validity of the questions. The results of the research showed that satisfaction with the service and satisfaction with the game are effective on the behavioral intentions of the spectators and the path coefficient is equal to 66/. and 70/. which was significant at the P<.05 level. Variables of access to facilities with a path coefficient of 69/. and the space of places with the path factor of 64/. It was effective and statistically significant on service satisfaction. According to the findings of this study, it can be said that access to facilities and space had the greatest impact on service satisfaction, which should be paid more attention to than other variables.

    Keywords: game quality, Service Quality, game satisfaction, behavioral intentions, Khorramshahr
  • Determining the strategic position of judo based on SWOT analysis
    Mohammadali Noudehi * Pages 163-188
    Objective

    The purpose of this research was to determine the strategic position of judo based on SWAT analysis.

    Methodology

    The method of present research was analytical- descriptive, in terms of results was an applied and case study. The population of this study included Judo federation leaders and Mommitties members, national team coaches and athletes, provinces Judo directors and Judo experts which includes 107 people. Due to the limitations of society, sampling was carried out on a full count. A researcher-made questionnaire was used to gather the required information. The validity of questionnaire was approved by 10 professors with Phd degree of sport management. The reliability of questionnaire using the method of Cronbach's alpha obtained 0.81. To analyze the data descriptive statistics (tables, charts, etc.) and inferential statistics (Friedman test) was used. All of the statistical analysis set by SPSS20 sotware.

    Result

    Eventually 12 strengths, 12 weaknesses, 12 opportunities and 10 threats were identified. Also, the score of internal factors 2.42 and external factors 2.35 obtained.

    Conclusion

    Considering that in the strategic planning model, the internal environment includes strengths and weaknesses and the external environment includes opportunities and threats, the results showed that based on the points obtained, Iran's judo sport in the internal environment is in the area of weakness and in the external environment is in the threat area; This means that weaknesses are more than strengths and threats are more serious than opportunities. Therefore, for the development of judo in Iran, defensive strategies should be used.

    Keywords: Strengths, Weaknesses, opportunities, Threats, Judo Strategic Position
  • The relationship between organizational cynicism and organizational jealousy with anti-citizen behavior in the employees of the General Directorate of Sports and Youth of Fars
    Omid Safari *, Gholamreza Safari, Sari Porjanigedarngon Pages 189-199

    and organizational envy with anti-citizen behavior in the employees of the General Directorate of Sports and Youth of Fars. This research was applied and descriptive and correlational. The statistical population of this research was 114 employees of the General Directorate of Sports and Youth of Fars, of which 90 people cooperated with the researcher as a sample using the total number sampling method. The data collection tools were the standard questionnaires of Din et al.'s organizational pessimism (1998), Valizadeh and Azarbaijani's organizational envy (2009) and Rahmani's anti-citizenship behavior (2012). Descriptive statistics methods were used to describe the data, and Pearson's correlation coefficient and regression statistical methods were used to analyze the data. The results showed that there was a positive and significant relationship between organizational cynicism and organizational envy with anti-citizenship behavior and also organizational cynicism and organizational envy have the ability to significantly predict anti-citizenship behavior of subjects. (P ≤ 0.01).

    Keywords: Organizational Cynicism, organizational jealousy, anti-citizen behavior, Employees, Department of Sports, Youth of Fars
  • The impact of strategic leadership on organizational performance with an emphasis on the mediating role of organizational learning (Case Study: General Departments of Sports and Youth in Western Provinces)
    Shirin Zardoshtian *, Niloufar Azizi Pages 201-214

    The purpose of this research was to investigate the effect of strategic leadership on performance improvement with emphasis on the mediating role of organizational learning. Descriptive-survey research method and the statistical population of this research are all employees of the General Directorate of Sports and Youth Affairs in the three provinces of Kurdistan, Kermanshah and Hamadan (250 people). According to the table of Krejci and Morgan (1970), the number of samples was 150 people. The data were collected using the standard questionnaires of strategic leadership of Lire (2012), the performance of Sarmani Hersi and Goldsmith (2003) and the evaluation of the organizational learning capability of Gomes et al. (2005). To test the hypotheses of the research, Pearson's correlation coefficient test and multiple regression were used with SPSS software. Finally, the research model was confirmed using SmartPLS software. The results of the research showed that strategic leadership has a positive and significant effect on the organizational performance of employees directly and indirectly through organizational learning on the organizational performance of employees. According to the results of the research, it can be stated; Managers of sports organizations can provide the basis for increasing organizational learning in employees by paying basic attention to the factors of organizational learning and using strategic leadership style in the organization and provide the means to improve the performance of the organization.

    Keywords: Strategic leadership, Competence, organizational performance, organizational learning, Sports, Youth Departments